Thursday, September 29, 2016

SATRAPUL

  Cu certitudine Marile Războaie ce au răscolit şi devastat omenirea în secolul trecut, au lăsat urme adânci de neşters în conştiinţa tuturor. Mari generali au luptat pe frontul ambelor conflagraţii meritându-şi cu prisosinţă galoanele ori mult râvnitul baston de mareşal. Câteva exemple aleatorii sunt suficiente pentru a-i reaminti şi pentru a-i lăsa posterităţii cu faptele lor de glorie. George Patton, Douglas McArthur, Erwin Rommel, Bernard Montgomery reprezintă câţiva din corifeii ce au punctat evenimentele meritându-şi cele 4 stele ori bastonul de mareşal.
  Revenind în contemporaneitate, în Balcanii noştrii de zi cu zi, nu poate să te apuce decât greaţa când vezi că amintirea gloriei acelor generali de patru stele este terfelită şi dusă în desuetudine de către acest satrap de tip oriental, care în afara frontului porumbului din epoca socialistă nu a dus nicio bătălie însă a escamontat cu şiretenia reflectată inclusiv în privire, ideea de grad militar şi faptă de luptă. Stai trăznit, înmărmurit şi te întrebi retoric: cum este posibil ca acest neica nimeni care cum spuneam nu a văzut niciodată o linie de front autentică, să fie galonat cu 4 !!!!!!! stele de general? Evident că aţi realizat că este vorba despre acest oportunist numit Gabriel Oprea, care prin rangul pe care îl poartă pătează imaginea oricarui general autentic iar în subsidiar a Armatei Române. Rând pe rând se fac vinovaţi toţi preşedinţii care i-au acordat aceste grade, însă vinovătia sa trece dincolo de ridicol, deoarece dacă ar fi cunoscut cazurile enumerate în rândurile anterioare s-ar fi întrebat retoric: cum să stau alături de aceşti autentici comandanţi militari, cum mă pot privi în oglindă fără să-mi crape faţa obrazului de ruşine? A-l avea alături de acei nemuritori strategi ce au scris pagini de istorie militară pe acest individ cu fantezii generalissime, este similar cu proverbul indian în care şacalul plimbându-se la umbra tigrului se viseză şi el că îi este seamăn. Aici trebui să dăm o "palmă" şi cadrelor active şi în rezervă ale Armatei deoarece au tăcut pasiv şi nu au luat atitudine la această josnicie. 
  Nu pot să-mi opresc gândul de la hilarul situaţiei, însă dezgustul pe care mi-l provoacă ideea alăturării celor care au luptat în Africa de Nord, Normandia, Germania, Frontul Răsăritean ori Pacific care au cunoscut vitregiile şi ororile razboiului să fie puşi alături de înseşi întruchiparea oportunismului nesimţit. Chiar aşa! Pe ce fronturi aţi luptat stimabile Oprea, să vă alăturăm lui Patton ori Rommel, care şi-au "rupt" oasele în tranşee atăt în 16-18 cât şi în 39-45 ?
  Satrapul are o atitudine laşă care dezonorează haina militară prin tertipurile închipuite încercând să eludeze justiţia facând apel la confraţii parlamentari. Unde este onoarea militară, generale Oprea? Dacă eşti nevinovat de moartea acelui biet infant, de ce te ascunzi în faldurile parlamentare? ai tăria şi nu mai scoate în faţă emfazele puerile ale propriei progenituri postate pe feisbuc că aşa şi pe dincolo. 
  Suntem la curent cu demisia din al 40-lea ceas din instituţia în care activa, dar aceasta nu pardonează în nici un chip grotescul situaţiei. Căci la Judecata de Apoi nu vor putea defila cot la cot pe acelaşi piedestal, eliberatorul Filipinelor şi guvernator al Japoniei D. McArthur, Vulpea Deşertului E. Rommel, eroul de la El-Alamein si Tobruk mareşal B. Montgomery şi nu în ultimul rând primul general american ce a pătruns în Reichul nazist G. Patton, având alături un purtător de patru stele ... pentru care anume merite militare? 

No comments: