Thursday, May 26, 2016

ASCULTATI INTELEPCIUNEA ORIENTULUI


  
                                        INTERVIU CU LAMA TULKU LOBSANG

 - Cand  un pacient vine la consultatie, cum descoperiti care este boala lui?
 - Observand cum se misca, postura sa, forma in care ma priveste. Nu este nevoie sa-mi vorbeasca, nici sa-mi explice ce i se intampla. Un doctor de medicina tibetana experimentat stie de ce sufera pacinetul sau imediat ce acesta se apropie la mai putin de 10 metri.
 - Totusi luati pulsul bolnavului.
 - Asa obtin informatiile necesare despre sanatatea bolnavului. Prin citirea ritmului pulsurilor se pot diagnostica 95% din boli, inclusiv cele psihologice. Informatia pe care o ofera ritmul pulsurilor este la fel de riguroasa ca cea a unui calculator. Citirea acestei informatii insa cere multa experienta.
 - Si apoi cum vindecati?
 - Cu mainile, cu privirea si cu ajutorul preparatelor din plante si minerale.
 - Conform medicinei tibetane, care este originea bolilor?
 - Ignoranta noastra.
 - Scuzati-mi ignoranta, dar ce intelegeti dumneavoastra prin " ignoranta " ?
 - Sa nu stii ca nu stii. Sa nu vezi cu claritate. Cand vezi cu claritate, nu trebuie sa gandesti. Cand nu vezi cu claritate, pui in miscare gandirea. Si, cu cat gandim mai mult, cu atat mai ingrijorati suntem si mai multa confuzie cream.
- Cum pot sa fiu mai putin ignorant?
- O sa-ti dau o metoda foarte simpla: practicand compasiunea. Este felul cel mai simplu in care poti sa-ti reduci gandurile. Si iubirea. Daca iubesti o persoana cu adevarat, adica daca nu o vrei doar pentru tine, creste compasiunea ta.
- Ce probleme vedeti in Occident?
- Frica. Frica este asasinul inimii omului.
- De ce ?
- Pentru ca iti este imposibil sa fii fericit cand iti este teama. Si, de asemenea, iti este imposibil sa-i faci fericiti pe ceilalti cand tie iti este frica.
- Cum putem infrunta frica ?
- Cu acceptare. Frica este rezistenta fata de necunoscut.
- Si, ca medic, in ce parte a trupului intalniti mai multe probleme ?
- La coloana vertebrala, in partea de jos a coloanei vertebrale: va asezati prea mult timp in aceasta postura. Din punct de vedere al vitalitatii, aveti prea multa rigiditate.
- Avem multe probleme.
- Credem ca avem multe probleme, dar, in realitate, problema noastra este ca nu avem probleme.
- Ce vreti sa spuneti cu asta ?
- Ca ne-am obisnuit cu un nivel de necesitati bazale acoperite, asa ca orice mica contradictie ne pare o problema. Atunci activam mintea si incepem sa ne invartim in cerc fara sa gasim un raspuns, o solutie.
- Atunci ce recomandati ?
- Daca problema are solutie, atunci nu este o problema. Daca nu are solutie, cu atat mai putin.
- Si pentru stres ?
- Pentru a evita stresul, cel mai bine este sa fii nebun.
- ... ?
- Este o gluma. Desi, nu in totalitate. Adica sa pari normal pe dinafara si pe dinauntru sa fii nebun : este cea mai buna forma de a trai.
- Ce relatie aveti cu mintea dvs?
- Sunt o persoana normala, adica foarte des gandesc. Dar mintea mea este antrenata. Cu aceasta vreau sa spun ca nu-mi urmaresc gandurile. Ele vin, dar nu-mi afecteaza mintea si nici inima.
- Dumneavoastra radeti mult, asa-i ?
- Cand cineva rade isi deschide inima catre noi. Daca nu-ti deschizi inima, nu poti avea simtul umorului. Cand radem, totul este clar. Este limbajul cel mai puternic: ne conecteaza direct unii cu altii.
- De asemenea, ati inregistrat un CD electronic cu mantre ( cantec, invocatie ) pentru publicul occidental.
- Muzica, mantrele si energia trupului sunt acelasi lucru. Ca si rasul, muzica este un canal foarte bun de conectare cu aproapele tau. Prin muzica putem sa ne deschidem si sa ne transformam : asa o folosim in traditia noastra.
- Ce v-ar mai placea sa fiti?
- Mi-ar place sa fiu pregatit pentru moarte.
- Si nimic altceva ?
- Restul nu este important. Moartea este cea mai importanta parte a vietii. Dar, inainte de moarte, trebuie sa ne ocupam de viata noastra. Fiecare moment este unic. Daca dam un sens vietii noastre, ajungem la moarte cu pace interioara.
- Aici ( in occident ) traim, cu spatele la moarte.
- Tineti moartea in secret. Pana cand vine o zi din viata voastra cand moartea nu va mai fi un secret : nu va puteti ascunde.
- Si viata ce sens are ?
- Viata are si nu are sens. Depinde cine esti. Daca-ti traiesti cu adevarat viata, atunci viata are sens. Toti avem viata ( suntem vii ), dat nu toata lumea si-o traieste. Toti avem dreptul sa fim fericiti, dar trebuie sa exercitam acest drept. Daca nu o facem, viata nu are sens.




  factori de natura obiectiva ma pun in imposibilitatea momentana de a scrie articole personale, astfel ca ma rezum la preluari de pe domeniul public ... dar nu va tine mult!

Wednesday, May 11, 2016

aceste articole au fost preluate de pe domeniul public

ADEVARURI CUNOSCUTE INSA ... REFUZATE

  " Toata lumea arata cu degetul ba spre Statele Unite, ba spre Rusia, ba spre Germania, acuzandu-le de toate jocurile posibile in cazul Siria/Irak/Statul Islamic. Nu spun ca toate aceste forte ale lumii n-au interese specifice in aceasta zona care, fie vorba intre noi, are potentialul de a declansa un nou razboi mondial. Nu trebuie ascunsa aceasta cumplita realitate. Insa, va avertizez, adevaratul jucator in aceasta ecuatie este Turcia, al carei vis de a redeveni " Marea Turcie a Sultanilor " a renascut in capul lui Erdogan si-n mintile elitei turcesti.
   Toti vorbesc despre explozia economica a Chinei, ca ameninta suprematia Americii in fruntea economiilor lumii. Eu vin si va spun ca, in ultimii 15 ani, sub conducerea lui Erdogan, cea mai dinamica economie a lumii a fost economia Turciei. Iar tergiversarile liderilor europeni de a integra Turcia in Europa au condus la schimbarea planurilor pentru aceasta natiune condusa acum de unul care se crede sultan.
  Turcia conduce din umbra tot acest conflict. Asteptand cel mai favorabil prilej de a se extinde, fara scrupule, fara remuscari, in Siria si, mai ales, in Irak. Dupa parerea mea, dar nu sunt singurul care stie aceste lucruri, asa-zisul Stat/Califat Islamic, ISIS, are o intelegere secreta cu sefii din fruntea Turciei. Iar turcii ii au la mana pe americani. Care tac complice. De teama sa nu piarda totul in aceasta zona, dar si sa nu apara aceste lucruri oficial. Ar fi tragic pentru marea putere care sunt SUA!
   Nu turcii sunt cei care cumpara petrolul extras de ISIS din campurile de la Mosul si Kirkuk? Credeti ca o sa aflam vreodata ca acest petrol, care depaseste miliardul de dolari pe an, ajunge si la magnatii americani care platesc campaniile electorale pentru Casa Alba? Nu in spitalele turcesti, in secret, sunt tratati liderii ISIS? Nu prin Antiohia, pe teritoriu turcesc, exista un coridor de manevra ale trupelor ISIS? " intreaba retoric, fostul general SIE, ale carui dezvaluiri au fost publicate de comisarul.ro.
  
    Cine este Abu Bakr al-Baghdadi.

 " Nimeni nu spune ca al-Baghdadi este urmasul direct al lui Saddam Hussein, fiind fiul fetei fostului dictator irakian. In 2003, imediat dupa invazia americanilor in Irak, actualul lider al ISIS a infiintat Jamaat Jaysh Ahl-Sunnah wal-Jamaah ( JJASJ ), in cadrul caruia a avut rolul de lider al comitetului Sharia. Din 2006 a devenit administratorul general al comitetului Sharia din Statul Islamic. Si acum vine prima intrebare : de ce i-au dat drumul americanii dupa ce l-au capturat? Nu cumva in urma unor insistente turcesti? Al-Baghdadi a fost detinut, in 2004, in perioada februarie-decembrie, la Camp Bucca, in sudul extrem al Irakului.
 Din acest penitenciar a fost eliberat al-Baghdadi, neconditionat, de catre o comisie condusa de un colonel american ".

 

ASTA AR FI SOLUTIA !

  Pentru a se razbuna dupa ce i-a fost refuzat un imprumut la banca, proprietarul unui restaurant din Franta a decis sa le interzica bancherilor sa mai intre in restaurantul sau, daca nu platesc 70 000 de euro, suma creditului pe care banca nu i l-a acordat. 
  Alexandre Callet, in varsta de 30 de ani, care detine un restaurant in Hauts-de-Seine in regiunea Parisului, a postat in fata usii restaurantului sau un anunt in care a scris:
" Accept animale, dar intrarea e interzisa bancherilor, cu exceptia cazului in care platesc 70 000 de euro " scrie Le Figaro.
  Decizia sa vine dupa ce i-a fost respinsa cererea pentru un imprumut bancar de care a avut nevoie pentru a incepe o alta afacere si in acest mod a dorit sa condamne " sabotarea continua a mediului economic francez ".


  Deci, probabil asta ar fi solutia la tirania bancilor ...