Thursday, July 13, 2017

TURMA ANIMALICĂ

  Există persoane ce au trăit mai mult, mai puţin sau chiar deloc în comunism. Ceea ce doresc să reliefez în această mică constatare îl reprezintă aspectul atât al libertăţilor prost înţelese cât şi ignoranţa, eventual manipularea venită din cine ştie ce laborator ocult de inginerie socială, ori pur şi simplu prostia umană.
  Ne aducem aminte că în cursul săptămânii trecute s-au văzut în nordul german, liderii mondiali economici ce întâmplător sau nu, par a fi şi cei politici. Ei bine, tot cu ocazia acestui eveniment am văzut şi turma. Turma acea de cum ziceam, probabil manipulaţi, eventual inadaptaţi dar mai sigur cei ce nu au cunoscut vicisitudinile de a avea un litru de ulei, un kil de zahăr, apă pe timp de vară în inima Europei ca în plină Sahară, curent întrerupt când îţi era lumea mai dragă etc,etc. Evident că pentru cei care le-au trăit, ele există vii în cotloanele memoriei. Dar, turma ... turma reunită pe străzile Hamburgului urlând contra globalizării, capitalismului etc, contra lui Putin, Erdogan ori Trump era atât de jalnică, de fără sens sau oricum, încât mi-ar fi plăcut să-i compătimesc, dar o greaţă de fapt m-a cuprins ... greaţa de uşorul vieţii lor comparându-i cu un bolivian sau togolez, burundez, ori vreun troglodit al sorţii din Bangladesh. Fireşte că nu trăim într-o lume ideală, însă regula democraţiei stipulează negru pe alb că poporul votează... iar larga popularitate a celor mai sus pomeniţi veniţi la putere prin vot reflectă adevărul crud, chit că nu îl agreăm. Revenind la democraţie, chiar şi imperialistul Churchill spunea despre ea, că este cel mai mare rău sistem politic, dacă le excludem pe celelalte. Aşadar, "stimaţi" protestatari faceţi cerere la guvernele ţărilor voastre de origine cerând să vi se restricţioneze accesul la nenumăratele utilităţi ultra accesibile şi relativ ieftine, cereţi ca luxul de a avea epăl, beamveu, mercedes, naic, un job relativ decent şi remunerat pe măsură comparând cu drama cotidiană a celor mai sus pomeniţi, mai cereţi ca: pentru ce internet, sute de posturi radio-tv, spectacole, liberă circulaţie, cumpărături de orice fel în rate, abundenţa de la alimente la orice altceva? şi să vi se rescrie cenuşiul est european de mijloc şi sfârşit de secol douăzeci că am certitudinea că v-aţi simţi ca în sânul lui Avram! Hai să o lăsăm baltă! Efectiv această turmă animalică descinsă din grotele neanderthaliene, trăieşte un huzur continuu, cu vacanţe prin Ibiza, Mexic ori Pacific ce practică sporturi ultrainaccesibile chiar şi mie, aici în estul sălbatic european şi multe, multe altele. Mi-ar lua un caiet întreg să complectez toate facilităţile de care dispun şi, reîntorcându-mă la un biet filipinez ori rwandez repet; efectiv mi-e greaţă şi silă de aceşti parveniţi sociali ai bunăstării ce sunt lătrăii de serviciu... însă, nu ştiu ai cui!?
  Cam asta este treaba cu turma, ce este păcat îl reprezintă aspectul că întradevăr nu pot să le ofer "binecuvântările" "raiului" socialist aşa cum, cel puţin l-am trăit pe acilea sub Ceauşescu. Erau persoane care dacă aveau o banală pereche de puma pele rio sau un ceas mai acătări, de fapt o copie ieftină din Hong Kong erau cunoscute pâna la o distanţă de şapte străzi. Ce să visezi la un pasat ori opel, rover etc? chestii ultrabanale pentru un vestic în toată perioada Războiului Rece, iar azi când vorbeşti gratis şi la vedere în New York ori în trei minute trimiţi şi primeşti înapoi o scrisoare la Tokio, îţi cumperi un crocodil direct de pe budă via internet plătind cu salariul ce încă nu l-ai încasat, mai mult în rate... stai şi latri că Erdogan e cum e, ori tov. Putin etc. Păi măi nemernicule, lasă turcu sau rusu să-şi bată capu, tu vezi-ţi de trebuşoarele tale ... că nu cu lachei ca tine s-a făcut Revoluţia Franceză... că tot vine mâine 14 iulie!
  Jalnic, acesta este cuvântul de rămas bun la adresa celor ce vor să schimbe istoria descinzând la locul faptei, având salariu de minim o mie şi ceva de eu, având maşină mai tânără de zece ani, haine firmate, concediu cel puţin pe la bulgăruşi... aspecte ce doar un nabab al Indiei de sud şi le permite azi!
  Sayonara tuturor neanderthalilor!

  La articolul precedent aş mai adăuga ceva. În ciuda faptului că era născut în provincia Iberia (actuala Spanie) niciun spaniol nu galopează de nebun pe mapamond spunând că descinde din măreţul Atilla... pardon Traian (aţi înţeles, nu?) dar să nu uităm că nicăieri în Europa secolului XIX nicio guvernare nu a dus o politică de asimilare forţată cum a încercat cea budapestană cu naţiunile de sub tutela austro-ungară. Oare de ce? Nu zâmbind, ci de-a dreptul râzând, cu toate că nu e nimic de râs, realizezi ridicolul unei politici duse de veacuri de către pseudo-unguri: asimilarea şi maghiarizarea cu forţa a altora din lipsa elementului autohton genetic. La fel de jalnic ca cei de pe maidanele hamburgheze!

No comments: