Monday, August 7, 2017

CIUDĂŢENII

   În 2009, Laura Baxton, 10 ani, a lansat un balon cu numele şi adresa ei, în speranţa că-şi va găsi un prieten. Balonul a zburat 225 km şi a fost prins de altă fată, care se numea tot Laura Baxton. Ele au început să-şi scrie scrisori. Numele nu este singura coincidenţă. Fiecare avea un câine labrador în vârstă de trei ani, câte un iepuraş şi un purceluş de mare. În plus, aveau aceiaşi constituţie şi culoare a ochilor.

  În 1913, Hitler, Stalin, Troţki, Broz Tito şi Sigmund Freud au fost vecini în timp ce se aflau la Viena, iar unii din ei erau clienţi fideli ai aceloraşi cafenele. Stalin şi Troţki se ascundeau acolo de jandarmii ruşi. Fondatorul psihanalizei, Sigmund Freud, practica la Viena medicina, iar Tito era în căutarea unui loc de muncă şi a unei vieţi mai bune. Hitler avea pe atunci 24 de ani, de două ori fusese respins de Academia de Artă din Viena şi locuia în azilurile pentru săraci.

  Un bărbat pe nume Walter Sammerford a fost lovit de fulger de trei ori. După moarea sa, fulgerul a lovit în mormântul său, spărgând piatra funerară. Nu a fost singurul care a supravieţuit de mai multe ori traznetului. Recordul îl deţine Roy Sullivan, supraveghetor de pădure, care a fost victima trăznetului de şapte ori şi de fiecare dată a supravieţuit.

  În Detroit, în anii 1930, peste un oarecare Joseph Figlock a căzut un copil de la o fereastră înaltă. Ambii au supravieţuit impactului, căzătura fiind amortizată de corpul bărbatului. Peste un an, acelaşi copil a căzut de la aceeaşi fereastră şi iarăşi în capul aceluiaşi bărbat. Au supravieţuit din nou. Prima căzătură a fost o coincidenţă fericită, iar a doua - o coincidenţă incredibilă.

  Lui Sonny Graham, directorul turneului de golf RBC Heritage, bolnav de insuficienţă cardiacă acută, i-a fost transplantată inima unui sinucigaş. În semn de recunoştinţă, Graham i-a scris o scrisoare văduvei, iar mai târziu s-a căsătorit cu ea. Dar, la 69 de ani, acesta s-a sinucis printr-o împuşcătură în gât, în aceeaşi zi ca şi donatorul său.


  În 1975, în timp ce conducea un scuter, un tânăr de 17 ani a fost accidentat mortal de un taxi. Un an mai înainte, fratele său, care conducea acelaşi scuter şi avea tot 17 ani, a fost accidentat mortal în acelaşi loc, de acelaşi taxi cu acelaşi conducător auto şi acelaşi pasager!


  Cu 14 ani înainte de naufragiul celui mai mare vas al epocii, Titanic, scriitorul Morgan Robertson a scris cartea "Superficialitatea sau epava lui Titan", în care descrie naufragiul unei nave. "Titan", care, aidoma Titanicului, se izbeşte de un gheţar şi provoacă moartea majorităţii pasagerilor. Coincidenţele între naufragiul real şi cel imaginar sunt atât de multe, încât îi face pe mulţi să creadă că Morgan Robertson, a fost mai mult decât un vizionar.


 Mark Twain s-a născut în 1835, odată cu apariţia cometei Halley, şi a murit în 1910, în ziua când cometa a reapărut. Cu un an înainte de moarte, scriitorul şi-a prezis sfârşitul: " Am apărut pe lume odată cu cometa Halley. Se întoarce anul viitor şi aştept să mă ia cu ea. Dacă nu se va întâmpla aşa, va fi cea mai mare dezamăgire a vieţii mele".



  Violet Jessop, stewardesă pe nave maritime, a reuşit să păcălească moartea de trei ori şi să supravieţuiască după scufundarea navelor unde muncea. S-a aflat la bordul pachebotului "Olimpic" care s-a ciocnit de un vas de război (1910), la bordul "Titanicului" (1912) care s-a izbit de un gheţar şi la bordul vasului "Britannic" (1916) care s-a scufundat în Marea Egee, din cauza exploziei unei mine.

No comments: